Spela in podcast via Skype

De här programmen och tillbehören behöver du:

  • Skype (för att prata med varandra) – Ladda ner här.
  • Call Recorder for Skype – för att spela in samtalet. Ladda hem här. (Man måste ha ett verktyg som spelar in båda rösterna, det gör t ex inte Quick time som finns i Mac-datorer.) Installera det och prova på det gratis i 7 dagar eller köp direkt för $30 (engångssumma).
  • Headset – Det går bra med vanligt iPhone-headset.

Så här spelar du in samtalet:

  1. Så fort du öppnar Skype så öppnas även Call Recorder. Klicka på det lilla kugghjulet i Call Recorder och välj ”None (Audio only)” under Recording Options -> Record Video. På så vis spelar vi bara in själva ljudet från skypesamtalet.
  2. Ring upp varandra på Skype.
  3. Klicka på ”Record” (den lilla röda knappen) när du vill börja spela in. Flytta sen markören därifrån så att du inte råkar klicka till där och därmed stänga av inspelningen utan att du märker det. Så här ser det ut:
    Call Recorder
  4. Gör ett ordentligt ljudtest innan du fortsätter!
  5. När du är klar och stoppat inspelningen i den lilla Call Recorder-rutan – klicka på förstoringsglaset och öppna ”Saved Calls”. Där ligger ert samtal. Lägg filen på t ex skrivbordet för att enkelt kunna hittade den senare när det är dags för att klippa och redigera din podcast.

Glöm inte att huruvida om det blir bra ljudkvalitet eller inte hänger på hur bra uppkoppling mot internet du och din samtalspartner har. Ett generellt tips för stabil uppkoppling är att använda nätverks-sladd istället för WiFi om möjligheten finns.